Om Humira (Humira)

Om Humira

Humira
Humira er et biologisk inflammasjonsdempende middel som brukes til bl.a. behandling av crohns sykdom. Det er et relativt nytt preparat og ble godkjent i 2007. Det brukes for å redusere smerter og sykdomssymptomer hos folk med moderat til veldig aktiv crohns som ikke har virkning av annen medisin. Forskning viser at 1 av 3 som brukte humira ble symptomsfri mens ved bruk av placebo var det 1 av 10 som følte seg bedre. Det er også sagt at flere har bedre effekt av humira enn med remicade.

Humira er en subkutan sprøye. Det vil si at injeksjonen skal settes i underhuden. Sprøyten settes i endten lårene eller i magen rundt navlepartiet.
Det er viktig å variere injeksjonesstedet for å forhindre skade i underhudsvevet.
Sprøyten taes annenhver uke om ikke annen beskjed fra lege.

Bruk av Humira PENN
1. Vask hendene og bruk desimfiserende middel
2. Velg et punkt å sette sprøyen og vask det med den desimfiserende kluten som fins i boksen.
3. Ta av den grå korken med tallet 1.
4. Ta av den lilla korken med tallet 2. Det er anbefalt å holde pennen intil huden mens du gjør dette i tilfelle du utløser sprøyten .
5. Under den andre korken er det en lilla knapp. Ta tak i et stykke kjøtt//hud på endten lår eller mage og hold pennen forsiktig mot den. Trykk på knappen og hold pennen stødig helt til du ser at et lite display på pennen er fylt med gult. Du vil også høre en svak klikkelyd når du kan fjerne pennen. Dette tar ca. 10 sekunder.

Når vet jeg at Humira fungerer?
Det sies at det tar 3 måneder å fastslå om en pasient har effekt av humira, men hvis du ikke føler noen forandring innen 4 uker bør du ta kontakt med  din lege.

Bivirkninger
Kløe og svie rundt stikket er en vanlig bivirkning. Hoss noen kan en rød, hard, kløende skorpe forme seg. Dette er ikke farlig så lenge det ikke gjør vondt eller blir til en bylle. Hvis dette skjer rådes du å ta kontakt med legen din. Det er også vanlig å få hodepine og kvalme.

Hva bør jeg følge med?
Humira er et preparat som svekker immunforsvaret. Man kan derfor bli utsatt for allergiske reaksjoner, infeksjoner, betennelser, hepatit b, nervesystems problemer, psoriasis og hjerteproblemer. Det er derfor viktig å ta kontakt med legen din hvis du merker noen av de nevnte symptomene. Du bør også ta kontakt med legen hvis du får feber, blir forkjølet, har varm, rød og øm hud, blir plutselig veldig sliten og får åpne sår på kroppen.

 

bilder kommer snart...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar  • Design laget av Rebecca Moen bloglovin
  • hits